Ce să alegi ceara sau șuviratul?

{ $article->title }}

Astăzi, toți cosmetologii susțin că, după procedura de epilare cu ceară și de șușeală, firele de păr încep să crească mai lent, iar părul devine mai luminos și mai subțire. Și fetele însăși deja de la prima procedură observă că vegetația nedorită este mai subțire, mai strălucitoare, iar firele de păr cresc mai lent. De ce se întâmplă asta?

Pentru a răspunde la întrebare - cât durează efectul îndepărtării părului, este necesar să se ia în considerare structura părului și modelul creșterii acestuia.

Fiecare păr își începe creșterea adânc în piele, în derm, din foliculul de păr (sau foliculul de păr). Sângele, mușchiul (care ajută părul să crească), fibrele nervoase, glanda sudoripare (datorită căreia apare un efect „gras” pe păr) sunt conectate la bulb.

Făcându-și drum prin piele, părul apare afară, deși în interior există deja câțiva milimetri de păr nou. Datorită faptului că becul nu este deteriorat, părul devine puternic, elastic, întunecat. Desigur, multe depind de persoana însăși și de corpul său (cu o lipsă de vitamine, firele de păr sunt fragile și slabe, în funcție de persoană și rasă / naționalitate, culoarea părului este diferită).

Epilarea cu zahărul îndepărtează părul cu rădăcina. Pasta de zahăr aplicată pe piele înfășoară fiecare păr și îl trage în înălțime, în timp ce rănește becul.

Un nou fir de păr începe să se formeze și să crească în bulb, în ​​piele, care nu este vizibil. Acest timp durează ceva timp. În plus, foliculul de păr are nevoie de timp pentru a se reface după ce a fost traumatizat la scoaterea părului. Toate acestea vă permit să uitați de părul în plus pentru o perioadă lungă de 2-4 săptămâni, în funcție de personalitatea corpului.

Cu o procedură obișnuită, firele de păr devin mult mai subțiri și mai strălucitoare, totul pentru că prin „traume” constante, bulbul nu este capabil să se recupereze complet și devine mai mic, mai puțin sânge și, prin urmare, nutrienții ajung la rădăcina părului.

Dacă comparăm epilarea cu depilarea, adică cu bărbieritul regulat, atunci părul începe să crească în a doua zi. Acest lucru se datorează faptului că numai partea vizibilă a părului este îndepărtată, în timp ce rădăcina nu este afectată.

Astfel, datorită faptului că în timpul epilării, părul erupe cu rădăcina, în timp ce rănește foliculul de păr, de unde provine fiecare fir de păr, efectul durează 2-4 săptămâni, în funcție de personalitatea corpului.

Data: 23.07.2019 14:12 Vizualizări: 1508